Offline of online factureren: digitale klare taal

Hoeveel uren besteedt je onderneming gemiddeld per week aan administratie en kan je niet factureren?  Hoeveel uren bureauwerk zou jij kunnen omzetten naar vakwerk of vrije tijd?  Welke software gebruikt je onderneming nu?

Veel ondernemingen verwerken op de dag van vandaag hun administratie nog heel klassiek.  Een stapel papier, gebruik maken van Word of Excel….  Facturen op papier verdwijnen echter meer en meer en maken plaats voor alles digitaal.  Wil je dus je administratie en facturatie vlot en eenvoudig opmaken, steeds een overzicht behouden, in één oogopslag alles kunnen opvolgen en in enkele muisklikken een document opmaken of opzoeken?  Het kan eenvoudiger en vooral sneller, maar hoe begin je eraan?

Offline facturatie software

Je beslist om de papieren versies te laten voor wat ze zijn.  Maar binnen de digitale wereld bestaan er ook heel wat mogelijkheden omtrent facturatiesoftware.  Er is de lokale software, die telkens op elke pc moet worden geïnstalleerd, bij elke nieuwe gebruiker.  Offline dus.  Deze programma’s zijn dan ook enkel bruikbaar op je pc en niet op smartphones of tablets.  Vaak is lokale software besturingssysteem gebonden, m.a.w. aparte versies voor Windows, Mac,…. Back-ups worden niet automatisch opgeslagen en bij een crash of hack van je computer of netwerk kan je heel wat data kwijt zijn.  Dergelijke pakketten zijn vaak ook moeilijker te integreren met andere software zoals je webshop, boekhoudprogramma.  Kortom vaak niet zo flexibel in gebruik.

Online facturatie software: waarom kiezen voor een webapplicatie.

Een webapplicatie hoeft niet geïnstalleerd te worden, elke gebruiker met een browser kan de applicatie overal gebruiken op elk toestel.  Je bent met andere woorden altijd en overal online bereikbaar!  Je zal ook steeds werken in de nieuwste versie want updates zijn automatisch voor alle gebruikers van toepassing.  

Je hoeft ook geen zwaar programma op je pc of netwerk te installeren, want online is online…

Een webapplicatie wordt gehost vanop een centrale server. Dit kan een server zijn die via het internet toegankelijk is of een server die intern (on premise) in je bedrijf staat. Dit laatste wordt soms gedaan om veiligheidsredenen, om de gegevens van de applicatie intern in het bedrijf te houden en niet op een internet server te plaatsen.

Er wordt ook steeds meer aandacht besteed aan de mobiele gebruikers.  Dit om een zo optimaal mogelijke gebruikservaring te bieden.  Want het visualiseren van een programma voor een gebruiker die via smartphone werkt is anders dan op computer.

Is mijn data veilig?

Een vaak onderschat voordeel is dat er geen versies van de database van je applicatie op computers achterblijft. Doordat er niks van je software geïnstalleerd staat op de computers van je gebruikers staan er ook geen delen van databases of gegevens op deze computers. Als je een gebruiker de toegang tot het systeem ontzegt dan kan er geen data meer geconsulteerd worden.

Ook gebeurt alle communicatie in je webapplicatie via een https-verbinding. Dit zorgt voor beveiligde overdracht van je gegevens tussen de gebruiker en de server. Het is hierdoor veel moeilijker voor mensen met slechte bedoelingen om data te gaan ‘afluisteren’.

Waarom minutoo?

Er is heel wat software op de markt, waarom zou je dan voor minutoo kiezen?  Minutoo is een online facturatie en administratie software die je kan ondersteunen in je volledige bedrijfsproces.  We beschikken over alle modules die een kleine zelfstandige of iemand in bijberoep nodig heeft. Kies de module die bij je past voor een vaste maandelijkse prijs.  Transparant en duidelijk, net als minutoo zelf.  Al uw vertrouwelijke data en gegevens worden veilig en versleuteld bijgehouden en er is steeds een back-up.  Ook daarvoor staat minutoo garant.

Probeer 2 weken gratis minutoo uit en ervaar de voordelen van digitaal:

👉 Factureer, automatiseer, professionaliseer in een klik 👉 Tijdswinst 👉 Efficiënt werken 👉 Terugkerend extra werk 👉 win-win

👉👉 Verken minutoo

digitale facturatie software
  • Automatiseer uw administratie

  • Doe meer in minder tijd

  • Online en altijd bereikbaar

  • Alles in één

  • Gebruiksvriendelijk

  • Veilig